Ultimele subiecte
Alimentatie
Pagina 1 din 1 • Distribuiţi •
Alimentatie
Alimentatia joaca un rol important in tratamentul prostatitei asa ca am considerat ca un topic pe tema asta este util.
Alimente care amelioreaza simptomele prostatitei:
ananas - 10
grepfruit rosu - 10
pepene -10
usturoi - 7 (depinde de fiecare... la unii ajuta la altii irita)
hrisca - 7
rosii - 9
spanac - 9
Alimente care amelioreaza simptomele prostatitei:
ananas - 10
grepfruit rosu - 10
pepene -10
usturoi - 7 (depinde de fiecare... la unii ajuta la altii irita)
hrisca - 7
rosii - 9
spanac - 9
brahmachari- Sex :
Data de inscriere : 21/01/2011
46
Localizare : Pitesti
Re: Alimentatie
am gasit un videoclip interesant despre carnea de pui care se pare ca face destul de rau in cazul infectiilor urinare:
https://www.youtube.com/watch?list=WLcFVLhQJ5C23eQHGH1bZbs5J-S4g563Cj&v=-CI_PExEkB0&feature=player_detailpage
https://www.youtube.com/watch?list=WLcFVLhQJ5C23eQHGH1bZbs5J-S4g563Cj&v=-CI_PExEkB0&feature=player_detailpage
brahmachari- Sex :
46
Buna.
Sunt total de acord cu faptul ca alimentatia ar putea juca un rol important in tratarea prostatitei.
Faptul ca sunt zile in care ne simtim bine si zile in care ne simtim mai putin bine trebuie sa ne ridice cateva semne de intrebare.
Alimentatia ar putea fi un raspuns, insa ne-ar trebui o confirmare si eventual sa vorbim cu un nutritionist.
Nu stiu insa cine ne-ar putea confirma/infirma aceasta supozitie. Doctorii nici intr-un caz. Faptul ca toate lumea ne zice sa nu mancam condimentat, sa nu consumam vin rosu si altele accentueaza supozitia ca alimentatia ar putea fi un factor declansant al acestei probleme medicale.
Cer ajutorul tututor membrilor forumului. Haideti sa incercam si varianta aceasta. Daca aveti cumva medici urologi care isi dau macar putin interesul v-as ruga sa ii intrebati despre alimentatie si rolul ei in posibila tratare a prostatitei. Eu unul nu mai colaborez cu medicii romani, ca i-as intreba eu acest aspect.
Va multumesc anticipat!
Sanatate
Sunt total de acord cu faptul ca alimentatia ar putea juca un rol important in tratarea prostatitei.
Faptul ca sunt zile in care ne simtim bine si zile in care ne simtim mai putin bine trebuie sa ne ridice cateva semne de intrebare.
Alimentatia ar putea fi un raspuns, insa ne-ar trebui o confirmare si eventual sa vorbim cu un nutritionist.
Nu stiu insa cine ne-ar putea confirma/infirma aceasta supozitie. Doctorii nici intr-un caz. Faptul ca toate lumea ne zice sa nu mancam condimentat, sa nu consumam vin rosu si altele accentueaza supozitia ca alimentatia ar putea fi un factor declansant al acestei probleme medicale.
Cer ajutorul tututor membrilor forumului. Haideti sa incercam si varianta aceasta. Daca aveti cumva medici urologi care isi dau macar putin interesul v-as ruga sa ii intrebati despre alimentatie si rolul ei in posibila tratare a prostatitei. Eu unul nu mai colaborez cu medicii romani, ca i-as intreba eu acest aspect.
Va multumesc anticipat!
Sanatate
Centeri Marius Ionut- Sex :
Data de inscriere : 26/02/2013
28
Localizare : Cluj Napoca
ai dreptate ..medicii romani cel putin urologi is foarte superficiali.sunt de acord cu tine
Vizitator- Vizitator
salutare,foarte tare articolul ce si cum merg tratam alternative
http://www.prostatitis.org/documents/Shoskes_Manickam.pdf
in concluzie cernitolul zn si quercitina merg bine in afara.la noi pufulita propolisul si ghimpele
http://www.prostatitis.org/documents/Shoskes_Manickam.pdf
in concluzie cernitolul zn si quercitina merg bine in afara.la noi pufulita propolisul si ghimpele
Vizitator- Vizitator
Din cate am vazut eu Licopen-ul are un efect pozitiv in functionarea prostatei, el fiind prezent in cantitate mai mare in rosii. Ar trebui ca rosiile sa fie un pic preparate termic (fierte ??)
MarianB- Sex :
Data de inscriere : 01/07/2013
42
Localizare : Bucuresti
struguri = 10
varza creaza (neagra de toscana)= 10 (de obicei se da la animale, dar din ce am citit pe internet este unul dintre cele mai sanatoase alimente care exista). In germania usa a devenit foarte populara . In engleza se numeste KALE.
varza creaza (neagra de toscana)= 10 (de obicei se da la animale, dar din ce am citit pe internet este unul dintre cele mai sanatoase alimente care exista). In germania usa a devenit foarte populara . In engleza se numeste KALE.
brahmachari- Sex :
46
La noi se gaseste varza neagra de toscana?
justbogd4n- Sex :
Data de inscriere : 10/08/2013
21
Localizare : P Neamt
in legatura cu carnea ?carnea de peste am inteles ca ar fi buna....in afara de carnea de peste ce se mai poate consuma ?
addy_85- Sex :
Data de inscriere : 15/01/2014
33
Localizare : Targu mures
Carnea de peste nu cred ca este recomandata... Carnea de peste se strica cel mai repede dintre toate tipurile de carne. Eventual doar daca e viu si i-l tai si gatesti imediat. In plus oceanele si marile sunt otravite cu mercur si tot felul de metale grele.
LiveTheLife- Sex :
Data de inscriere : 02/02/2014
29
Localizare : romania
Miere de Manuka a incercat cineva? Am citit ca ar avea proprietati antibacteriene. Partea nasoala e ca e foarte scumpa.
LiveTheLife- Sex :
Data de inscriere : 02/02/2014
29
Localizare : romania
Dc nu ai timp sa-ti prepari peste proaspat,poti taia o conserva de sardine in suc propriu cu lamaie.Ai avantaj ca le consumi cu tot cu oase si de aici toate beneficiile.Sardinele nu acumuleaza metale grele.
Nuci 6-7/zi,samburi de caise 6-7/zi,migdale si tot felul de samburi.
Uleiul de dovleac presat la rece.Eu imi iau de la Edy vit ca e cel mai ieftin si e producator roman.
Cereale sau tarate de ovaz,orz si secara consumate la micul dejun.Sa nu le confundati cu musli sau alte cereale care au zahar.
Nuci 6-7/zi,samburi de caise 6-7/zi,migdale si tot felul de samburi.
Uleiul de dovleac presat la rece.Eu imi iau de la Edy vit ca e cel mai ieftin si e producator roman.
Cereale sau tarate de ovaz,orz si secara consumate la micul dejun.Sa nu le confundati cu musli sau alte cereale care au zahar.
fly boys- Sex :
Data de inscriere : 05/07/2011
37
Localizare : bucuresti
Se tot vorbeste peste tot ,,presa, televizor ,internet,,de alimentatie ,a incercat cineva o alimentatie vegetariana + sa punem accent prin alimente care intaresc sistemul imunitar +o liniste sufletesca prin credinta poate ajutam organismului sa lupte si sa faca el curatenie in prostata . am intrebat multi doctori despre alimentatie doar unul mia spus sa numi lipseasca din alimentatie catina, echinacea, propolis,laptisor de matca, polen bineinteles nu toate odata pe rind.Multumim lui Ioda pentru postari ,ne ajuta.
Serban Toni- Sex :
Data de inscriere : 01/02/2014
45
Localizare : sibiu
Yoda dupa 20 ani prostatita ce alimnente sau bauturi nu consumi deloc sau aproape de loc .Crezi ca regimul are vreo importanta semnificativa?
Serban Toni- Sex :
Data de inscriere : 01/02/2014
45
Localizare : sibiu
da serban toni , alimentatia e importanta dar nu te baza mult pe ea. doar trebuie sa eviti anumite alimente cum ar fii cele picante, piperate si alcoolul, si evident sa mananci cand mai echilibrat si sanatos.
ma indoiesc ca poti scapa doar cu o alimentatie vegetariana, trebuie sa lucrezi pe toate fronturile, stil de viata sanatos, miscare, tratamente naturiste, vitamine
ma indoiesc ca poti scapa doar cu o alimentatie vegetariana, trebuie sa lucrezi pe toate fronturile, stil de viata sanatos, miscare, tratamente naturiste, vitamine
eugen- Sex :
Data de inscriere : 27/04/2011
32
Alimentatia pentru mine are un rol foarte important, nu e de neglijat deloc. Din pacate am inteles asta tarziu, acum 4-5 ani. La fel de importanta e si miscarea, cea facuta sub indrumare e mai eficienta. Mers la o sala, un trainer, ceva. De fumat m-am lasat in 1998.
Eu am redus carnea rosie la max 0,5kg/luna si aia inabusita la cuptor cu legume si m-am dus catre proteinele vegetale. Am inlocuit cartoful, fasolea, fainoasele in general cu sfecla rosie, brocoli, varza, s.a in proportie de 95%. Eu am aciditate marita si ma feresc cat pot de macaruri sau bauturi care o declanseaza. Ultima masa am ajuns (dupa multa stradanie) sa o am la 7-7:30pm. Tot ce inseamna vitamine incerc sa le iau inainte cu 40-50 min de orice masa sau inante de culcare. Bauturile le-am inlocuit cu ceaiuri 1-1,5l /zi si ocazional freshuri si apa plata. Cafeaua am lasat-o la liber
trebuie sa ma mai pastrez si eu din vicii, nu? In loc de zahar mananc smochine uscate ca mierea imi da aciditate de multe ori.
In timp ne deprindem cu orice, numai sa ne amelioram semnificativ/vizibil starea. Mai am destule de pus la punct, folosesc http://whfoods.org/foodadvisor.php ca sa ma ghideze deocamdata.
Rabdare si... perseverenta.
Eu am redus carnea rosie la max 0,5kg/luna si aia inabusita la cuptor cu legume si m-am dus catre proteinele vegetale. Am inlocuit cartoful, fasolea, fainoasele in general cu sfecla rosie, brocoli, varza, s.a in proportie de 95%. Eu am aciditate marita si ma feresc cat pot de macaruri sau bauturi care o declanseaza. Ultima masa am ajuns (dupa multa stradanie) sa o am la 7-7:30pm. Tot ce inseamna vitamine incerc sa le iau inainte cu 40-50 min de orice masa sau inante de culcare. Bauturile le-am inlocuit cu ceaiuri 1-1,5l /zi si ocazional freshuri si apa plata. Cafeaua am lasat-o la liber

In timp ne deprindem cu orice, numai sa ne amelioram semnificativ/vizibil starea. Mai am destule de pus la punct, folosesc http://whfoods.org/foodadvisor.php ca sa ma ghideze deocamdata.

Yoda- Sex :
Data de inscriere : 16/09/2014
42
Localizare : Sectorul4
Unul din motivele pentru care PC cu ecoli la mine nu si-a facut de cap este ca eu am folosit ceaiul si unguentul de galbenele in toti acesti ani. Din cauza aciditatii mari care o am de 22-23 de ani am constat ca imi face bine si se pare ca asa am eliminat si ecoli cu tratamente simple. A fost o conjuntura fericita, doua afectiuni, o singura planta.
De 4 zile am introdus in infuzii si cate o lamaie cojita/zi sa vad ce efect are. Am citit pe forum ca desi e acida, unii zic ca alcalinizeaza urina. Mai astept 4-5 zile si public concluziile.
De 4 zile am introdus in infuzii si cate o lamaie cojita/zi sa vad ce efect are. Am citit pe forum ca desi e acida, unii zic ca alcalinizeaza urina. Mai astept 4-5 zile si public concluziile.
Yoda- Sex :
42
@ yoda. Imi poti spune de care unguent cu galbenele folosesti? E cel cu marul lupului, sugerat de Bercenarul, sau altceva?
Nu. E o crema produsa de Pharmamedico Germania dar care se gaseste si la noi sub denumirea de Alifie cu Galbenele Melkfett si are 250 ml net. Cu ea am rezolvat foarte multe inflamatii, infectii la nivelul pielii, cicatrizari, s.a. Practic o luam cu noi in concedii, e nelipsita din bagaje. Deci nu scapi de ecoli cu ea, ca sa fim intelesi, dar ajuta mult.
Yoda- Sex :
42
Urina si lamaia
Unii spun ca sucul de lamaie alcalinizeaza urina. Eu, dupa 7 zile de mancat
o lamaie decojita taiata bucati in ceai, nu am constatat nicio modificare in urina.
Voi continua sa le folosesc zilnic in ceai pentru ca nu are ce sa strice dar
pentru alcalinizare va trebui sa gasesc altceva care sa dea rezultate mai... palpabile.
o lamaie decojita taiata bucati in ceai, nu am constatat nicio modificare in urina.
Voi continua sa le folosesc zilnic in ceai pentru ca nu are ce sa strice dar
pentru alcalinizare va trebui sa gasesc altceva care sa dea rezultate mai... palpabile.
Yoda- Sex :
42
yoda, cred ca trebuie sa mananci multe legume pentru alcanizare, si intr-o perioada mai lunga de timp. si nu ma refer la vegetarian , ci doar mai mutle legume in alimentatie. poti incerca cu vitamina e si zync , pe mine m-au ajutat. ia-le timp de 3 saptamani.
eugen- Sex :
Data de inscriere : 27/04/2011
32
alimentatia nu prea influenteaza chiar atat de mult.mie imi fac rau cafeaua, taria, berea, condimentele (piper, etc) si proteinele in exces (carnea de porc, slanina, multe lactate).dar nu e cazul sa ai regim de infometare.se spune ca lactatele mentin calcifierile si prteinele (in exces) si dulciurile maresc aciditatea.dar poti sa mananci ciuperci, oua si peste (ca sa suplimentezi proteinele- daca reduci mult lactatele si carnea), legume (mazare, fasole verde, hrisca, etc, dar nu cartofi care fac aciditate).fructe, se pot manca cate vrei (doar sa nu fermenteze prea tare) si dulciurile se pot compensa cu mierea care, fiind zahar natural (ca si cel din fructe) nu creeaza aciditate.iar piperul, vodca, cafeaua, si sucurile acidulate, pa !!!
bercenarul- Sex :
Data de inscriere : 17/11/2013
48
Localizare : Bucuresti
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Prostatita nebacteriana la 26 de ani?
» Injectii prostata Guercini
» POVESTEA MEA
» Haideti sa contabilizam simptomele
» statul pe scaun si statul in picioare
» Supozitoare-Proxelan